Obsah stránek není určen osobám mladším osmnácti let, těhotným a kojícím ženám.

čtvrtek 3. listopadu 2016

Dýmka s černým rustikem - Biftek Pipes

Dýmka se zajímavým černým rustikem z dílny Biftek Pipes 



Nedávno jsem se byl podívat za Biftekem do dílny, posedět, poklábosit a zakouřit si - zrovna jsem vytáhnul z archívu několik let starý Dunhill Flake a je skvostný.
Biftek tam měl pro mě přichystanou dýmku, kterou nelichotivě nazval "Zmetek" - trochu ujel při vrtání, ale nic katastrofálního a ještě to zdařile doupravil pilníkem, takže dýmka je plně funkční a po zmetkovitosti není ani stopy.


Jedná se o zajímavou dýmku, v pořadí Biftekovo výroby je číslo 79 a pro mě je svým provedením skutečně jedinečná - podobnou dýmku ve sbírce zatím nemám.

Když to vezmeme po pořádku, v rustiku mám akorát Stanislawku, v takovém všedním a obyčejném, potom mám krásnou dýmku od pana Hoduly s částečným rustikem no a potom třeba ještě právě od Bifteka Cuttynu, ale tam je rustik takový netradiční, organizovaný do vzoru a... prostě jiný.

Cutty - http://pipe-smoker-riddim.blogspot.cz/2016/06/biftek-pipes-cutty.html

Tady je zajímavě orustikovaná celá hlavička, na první pohled se může zdát, že naprosto běžně, jako třeba u zmíněné Standowky, ale při bližším prozkoumání se jeví rustik zvláštně propracovaně, ač nahodile, tak promyšleně.




Mě osobně připomněl kus černé lávy, ve které jsme se nedávno na Santorini brodili až po kolena, no a tudíž jsem na fotografiích použil lávový popelníček odtamtud dovezený, protože to podle mě k té dýmce tak nějak sedí.

Vypadá to skoro jako sada :-) 


Na dýmce je vkusně posazený kus bílého akrylu, který částečně překrývá náústek a skvěle rozděluje prostor dýmky a kontrastuje s černým povrchem hlavičky a černým náústkem.



No a nakonec je nutno zmínit, že dýmka je zajímavá též svými proporcemi, je to vskutku mohutný kousek vyvážených proporcí, pěkně baculatá a i přes své velké rozměry velmi pohodlně padne do ruky.



Pro porovnání ještě přikládám fotografii téhle dýmky vedle mé Petersonky standardních rozměrů.



Jak je vidno, nejen že je vyšší, ale i prostorově objemnější, však se podívejte třeba na ten krček. :-)

Pro začátek jsem do dýmky nacpal zbytek Vauen Strawberry and Champagne, který se mi tu válel a náramně jsem si pochutnal.
Jaký tabák bude dýmce patřit dál zatím netuším.




Je to parádní kousek a Biftekovi patří dík.