Obsah stránek není určen osobám mladším osmnácti let, těhotným a kojícím ženám.

čtvrtek 15. února 2018

Co nového?

 Víceméně jen pár drobností, kvůli kterým nějak nemělo cenu smolit jednotlivě samostatné články, tak jsem to spojil do jednoho.

1) Když to vezmu popořadě, tak hned ta první věc byla nehoráznej sukces.
 Vzpomněl jsem si na jednoho Němce, od něhož jsem si kdysi dávno koupil jednu dýmku, že se podívám, co zrovna dělá. No a zrovna prodával nějaké tabáčky z archivu, kterých jsem se velmi rád ujal. :-)


Tři Ameriky, tedy tabák z USA - Frog Morton a Buffalo Soldier, které jsou u nás samozřejmě nesehnatelné, Bracken Flake, který se už nevyrábí a stará verze Erinmoru v úzké plechovce, rovněž běžně nesehnatelná.
 Cena byla celkem přiměřená (no... :-) ale jo!), radost veliká.
Ten úzký Erinmore jsem nakonec ještě vyměnil s kamarádem, který o něj měl zájem z dobrého důvodu, takže jsem rozhodně nebyl proti a navíc mi nabídl velmi adekvátní výměnu, takže nakonec jsem se těšil z tohoto nákupu dvakrát.

2) Druhé povídání je jenom taková kravinka.
Jedna z mých dýmek Angelo měla na jedné straně takovou blbě nijakou kresbu, což mě pořád trochu štvalo, protože se z téhle dýmky výborně kouří a rád jí používám.
 Kdysi jsem jí už předělával povrch z nekvalitního laku do oleje a také jsem jí pěkně namořil, což ovšem nevyřešilo absenci kresby.
 Před pár dny mi už došla trpělivost, vzal jsem první věc, která byla po ruce, tedy osmičku vrták do železa, upnul jsem ho do vrtačky a jal jsem se dýmku rustikovati. Následně jsem rustik černě namořil, části dýmky ale zůstaly hladké a v hnědé barvě, napustil olejem a vyleštil, co to šlo. Biftek mi tuhle doporučil jednu leštící pastu a dělá to fakt zázraky.


Bohužel jsem dýmku nestihl pořádně vyfotit, protože Kocourkovi se nezdálo, že jsem mu uzmul židli na balkoně a z focení dýmky nic nebylo. :-)




3) Poslední věc je tabák Rattray's London Eye, který jsem si jen tak koupil z Německa, k okamžité spotřebě - většinou koupené tabáky ukládám do archívu.
 Tento tabák mě zaujal, že by měl být obdobou Petersoního Nutty Cut (info zde), který jsem chtěl vždy ochutnat, ale zatím jsem to nestihl.
 London Eye se mi jeví celkem fajnově, žádnej ustřelhlav, příjemné aroma. Teprve se seznamujeme, ale myslím, že si budeme rozumět.




No a to je prozatím vše, přátelé. :-)