Obsah stránek není určen osobám mladším osmnácti let, těhotným a kojícím ženám.

středa 24. ledna 2018

Dýmka Vauen

Dýmka Vauen Kingwood 


Povedený kauf z ebay, kouřená dýmka Vauen. 

 Když jsem tuhle dýmku v aukční nabídce zahlédl, nejdřív jsem si myslel, že tam ten dřevěný kroužek někdo samo-domo dobastlil. Stačilo ovšem trochu zapátrat a zjistil jsem, že se jedná o sérii Kingwood, která je tímto dřevěným kroužkem zdobena.
http://www.cigarworld.de/pfeifen/pfeifen/vauen-kingwood-40002035
Poté jsem chtěl také zjistit, co že to je vlastně na ten kroužek použito za dřevo. První indicie byla Wikipedia:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kingwood_(wood)
A následně jsem přes různé weby dohledal, že je to vlastně druh palisandru:
http://www.knife.cz/Wiki/tabid/152/topic/Kingwood/Default.aspx
 Každopádně mi přišlo, že se jedná o zajímavý kousek, který bych rozhodně chtěl, takže jsem se stal vítězem aukce a dýmka za rovných 600,- Kč putovala ke mně.


 Dýmka dorazila ve velmi dobrém stavu, nebylo z ní ještě mnoho kouřeno. Při rozebrání jsem navíc na kovovém kroužku objevil punc, takže se jedná o stříbro, což je další bonus. :-)
Po lehkém přeleštění je dýmka jako nová, takže maximální spokojenost.



Dýmka BPK Proseč

Nová dýmka Proseč 


 Koncem minulého týdne se na facebooku Etrafiky objevilo info, že přes víkend vystaví na jejich web etrafika.cz nové prosečky, nějakou barevnou edici.
Příspěvek doprovázela fotografie, na které mě zaujal zelený "buldoček" (všude ve světě je to tvar "Apple"), tak jsem hlídal a číhal, kdy už dýmky na web vystaví k prodeji.
 No, nakonec, když se tam nabídka konečně ukázala, tak jsem si žádnou zelenou dýmku nevybral, protože mi do oka padla tahle nezelená rustikovaná. :-)



Zaujala mě jak svým tvarem, tak vhodně zvoleným rustikem.


 Když pomineme stránku vzhledu, která je vždy silně subjektivní, protože co se líbí jednomu, nemusí se líbit druhému, tak mě velmi potěšilo, že je dýmka v krčku čistá, nevykoupaná v laku a podobně. Tohle se proste musí uznat, že je to správná cesta výroby - pamatuji jejich dýmky, které byly vždy nacucané kdejakým nátěrem i zevnitř.


 Čistý je i kotlík, opět bez mořidla, vosku či laku, ale rovněž i bez zakuřovací pasty. Což je zde plusem i mínusem. Plus určitě je, že tam není ta šalená prosečská pasta, co se odlupuje, smrdí a tak dál. Mínus ovšem je, že je kotlík lehce rozkráterovaný, nese stopy po nástrojích a prostě je na pár místech takový "roztřepený". Myslím, že to půjde bez většího problému překouřit, ale já raději zvolím variantu, že se stavím u výrobce dýmek, kamaráda Bifteka, a nechám si kotlík vymazat jeho kvalitní zakuřovací pastou, kterážto usnadňuje zakouření dýmky, nenese žádnou pachuť a prakticky eliminuje riziko napálení dýmky.


středa 17. ledna 2018

Revor Plug

Tabák Revor Plug 

 Po tomhle tabáku jsem dlouho toužil, jedná se o vyhlášený Dark Fire tabák ve formě plugu, navíc vyráběný u Gawith Hoggarth, takže prostě záležitost přesně pro mě.
 Bohužel, k nám se nedováží, a objednání z Anglie se před časem zkomplikovalo, když anglické eshopy přestali do ČR posílat.
 Teď se mi konečně podařilo dva paklíky Revoru získat, plus další dva paklíky GH Conistonu pro kamaráda Bifteka, který jej má velmi rád.

 Takže je tu ještě jeden opožděný dárek k Vánocům, ze staré dobré Anglie. :-)





http://www.tobaccoreviews.com/blend/1220/gawith-hoggarth-co-revor-plug