Obsah stránek není určen osobám mladším osmnácti let, těhotným a kojícím ženám.

pátek 17. února 2017

Recenze tabáku Davidoff Brazil

Dýmkový tabák Davidoff Discovery Brazil 
(http://www.etrafika.cz/detail/14054/davidoff/dymkovy_tabak_davidoff_brazil_50)

Můj dojem z tabáku:
Bezproblémově hořící tabák, od zapálení až do konce bez jakýchkoliv záludností.
Ze začátku je zde zřetelné velmi silné a ne moc příjemné ovocné aroma, na pozadí jsou slabě cítit zajímavé tóny, ale ovocné aroma je zcela přebíjí.
Během kouření naštěstí tutti frutti chuť ustupuje, až se ztratí úplně a přichází ke slovu další chuťové složky, předtím upozaděné, jsou krémové chuti se stopou kávy, rumu a kakaa, chvílemi by skoro člověk čekal, že je v tom oříškové burley.
Tabákový základ není špatný, světlé viržínie je zde jen trochu, jen pár snítek uprostřed hromady černého tabáku, jehož hlavní složka je patrně black cavendish a možná i nějaká další tmavá viržínie, ale spíš se mi zdá, že je to jen ten cavendish, který je dost kvalitní a proto se chvílemi projevuje tóny vyzrálé viržínie.
Kdyby byl tabák od začátku do konce příjemně krémový, s onou delikátní stopou po rumu a kávě, shledal bych ho velmi zajímavým a hodnotil bych za jedna. Ale vzhledem k tomu, že ze začátku zde velmi ruší vlezlá ovocná chuť, která se sem nehodí a kazí celkový dojem, dávám za tři.
Osobně mi zmíněné vychvalované chutě na dobrém cavendishi opravdu evokují Brazílii, a asi tím pádem i chápu tu přeslazenou chuť ze začátku - tropické ovoce k Brazílii přece patří taky - ale mě osobně se v tomhle jinak velmi dobrém a vyváženém tabáku jeví jaksi zbytečné, navíc.


Žádné komentáře:

Okomentovat