Obsah stránek není určen osobám mladším osmnácti let, těhotným a kojícím ženám.

středa 6. prosince 2017

Dýmka C Pipes - Martin Čermák

Dýmka od Martina Čermáka


 Předevčírem mi přišla nejnovější dýmka do sbírky, krásný kousek vyrobený Martinem Čermákem, který tvoří pod značkou C Pipes.
 Dýmku jsem získal na internetové aukci, kterou vystavil přímo Martin, nejedná se tedy o nákup z druhé ruky, dýmka je úplně nová, nekouřená.



 Hlavička dýmky je poměrem ke krčku a náústku mnohem vyšší, než bývá obvyklé, jedná se tedy o variaci na tvar "chimney".  Na vrchu hlavičky zůstal zachován přírodní okraj briárového dřeva a pěkná kresba byla vytažena pískováním.
Náústek zdobí kroužek z "toxicky zeleného kirinitu".
S dýmkou přišel stylový červený pytlík s vytlačeným logem výrobce.
Tohle všechno je vidět i na fotografiích, není ale na nich vidět masivnost dýmky. :-) Padne opravdu do celé dlaně.
Správnej pařez. :-)



 Jedná se o vůbec první mnou vlastněnou dýmku od tohoto výrobce. Ne, že by se mi zatím žádná nelíbila, to rozhodně ne. Jeho vydařenou tvorbu už nějaký pátek sleduji a delší dobu mám v plánu si od něj pořídit nějaký pěkný poker (dle mého vkusu dělá Martin pokery naprosto luxusní!), ale zatím se to nepovedlo (no jo, tužeb je vždycky víc než financí :-) ).
 Nehledě na to, o jaké konkrétní dýmce člověk zrovna přemýšlí, nebo na co má zrovna vyhrazené finance, je tu ten jeden nešvar jménem Internet, kde člověk vždy narazí na něco, co by strašně nutně potřeboval. :-) U aukce na tuhle dýmku to nebylo jiné.
Takže tahle černočerná kráska se zeleným prstenem nakonec putovala ke mě a já jsem teď moc šťastný. :-)




 Závěrem bych ještě rád zmínil, že je dýmka dokonalá.
Pokaždé, když si pořídím novou dýmku, tak jí zevrubně zkoumám. Kór když se jedná o dýmku od výrobce, s nímž jsem ještě neměl tu čest.
Dýmku pak otáčím ze všech stran, prohlížím si jí pod silným světlem a přemýšlím o řemeslu do ní vloženém.
Jak jsem již zmínil, tohle je dokonalý kousek, ať se budeme bavit o povrchu, který byl bezchybně opracován, či o naprosto přesném vrtání.
Zvolené barevné provedení je už pak jen o vkusu každého dýmkaře a mě tenhle záměr výrobce naprosto sedl.



Žádné komentáře:

Okomentovat