Obsah stránek není určen osobám mladším osmnácti let, těhotným a kojícím ženám.

pondělí 11. prosince 2017

Dýmka Peterson Kapet

Dýmka Peterson Kapet 407


 Nejnovější úlovek z ebay, kouřená Petersonka, s ražbou "Made in the Republic of Ireland". Tahle ražba nasvědčuje staršímu datu výroby, prodejce konkrétně uváděl, že je ze sedmdesátých let, což jsem nijak neověřoval, neměl jsem potřebu. Byl to prodej formou aukce, a ano, kdyby částka rostla někam výš, tak bych se možná po aspoň přibližném stáří dýmky trochu pídil (i když bych stejně asi nic nezjistil), ale vzhledem k tomu, že jsem dýmku získal za 250,- Kč, tak jsem to neřešil. :-)



 Tahle Petersonka je drobná, s delším náústkem, který je zakončený P-lipem (kouř stoupá na patro).
 Zaujala mě její kresba, z jedné strany má kompletně krásné bird's eyes, tedy ptačí oči, z druhé strany a na horní části jdou napříč lehké pruhy. Celkově působí kresba po celé dýmce zajímavě a příjemně. Také je dost fajn, že se zde nenajde ani jeden kaz, dřevo je naprosto čisté.



 Dýmka přišla v poměrně solidním stavu, nijak extra zaprasená, pouze náústek nese trochu stopy používání. Možná to zkusím časem vybrousit. Dneska se mi s tím ale drbat nechtělo, pouze jsem dýmce poctivě vydrhl vnitřnosti absinthem (v alkoholu namočené čističe a ubrousky) a trochu vybral kotlík výhrubníkem (moc nebylo co). Pak už jsem dýmku jen přeleštil a bylo hotovo.


 Fajnová koupě, mám radost.

Žádné komentáře:

Okomentovat